Medium Image

Ontbijt of lunch Ingrediënten 200 g droge ingrediënten (bv. havermout, havervlokken, quinoa vlokken, gebroken lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten etc.) 1 ei of 5 el water 1 el olijfolie 1/2 tl zout optioneel: 1/2 tl xanthaangom of psyllium (dit houd de crackers iets beter aan elkaar)   Instructies  Verwarm de oven voor op 200...

Hoofdgerecht Porties: 4 personen Ingrediënten 400 g tofu klein bosje verse koriander, grof gehakt 3 el sesamolie 1/2 tl komijn 1 tl korianderpoeder 1 tl paprikapoeder snufje zout of een klein scheutje worchestersaus of ketjap optioneel: 1/4 chilipeper, fijngehakt of 1 tl sambal 4 paprika’s of 12 minipaprika’s   Instructies  Verwarm de oven voor op 200 graden....

Ontbijt Porties: Met deze hoeveelheid ingrediënten kunt u ongeveer 10- 15 keer ontbijten. Ingrediënten 200 g geplette haver 2 el ahornsiroop of rijststroop 2 el noten (zoals walnoten, amandelen, pecannoten: geen cashew en pistache) 2 el zaden en pitten (zoals zonnebloempitten, pompoenpitten, chiazaad, sesamzaad) 2 el olijfolie of gesmolten kokosolie Eventueel: 1...

Salade Ingrediënten 4 grote tomaten of 300 g snoeptomaten 1 komkommer 1 rode paprika 100 g olijven, zonder knoflook Olijfolie 200 g feta optioneel: grof gehakte verse of gedroogde oregano optioneel: 300 g glutenvrije of speltpasta, gekookt Peper   Instructies  Snijd alle groenten in blokjes. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de komkommer. De zaadlijsten kunnen...

Hoofdgerecht Porties: 4 personen Ingrediënten 250 g glas noedels / rijstnoedels 300 g grof geraspte wortel 300 g grof geraspte courgette 1 komkommer (zaadjes verwijderd, in dunne reepjes gesneden) paar takjes koriander 1 limoen 3 el sesamolie peper   Instructies  Kook de glas noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af met koud water. Meng...

Hoofdgerecht Porties: 2 personen Ingrediënten 120 gram mie 1 (rode) ui 250 gram broccoli 100 gram peultjes 75 gram taugé 150 gram runderreepjes 1 eetlepel olijfolie 1 zakje zwarte bonensaus   Instructies  Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de groente schoon. Snipper de ui in snippers, de broccoli in roosjes en halveer de...

Hoofdgerecht Porties: 2 personen Ingrediënten 60 gram noedels, onbereid 2 zalmmoten 4 spiesen ½ paprika ~ 1/3 courgette 2 sjalotjes 400 gram wokgroente   Instructies  Snijd iedere zalmmoot in 6 stukken. Schil de sjalotten en halveer ze. Maak de paprika schoon en snijd deze in stukken. Was de courgette en snijd in schijven. Steek de zalmstukjes met...

Hoofdgerecht Porties: 4 personen Ingrediënten 600 gram tomaten 2 grote aardappelen 2 gele paprika’s 1 courgette 250 gram gerookte kip 1 ui 1 rode puntpaprika bosje bosuitjes 1 prei 2-3 eetlepels olie 1 liter groentebouillon (2 bouillonblokjes) ½ liter kipbouillon (1 bouillonblokje) Peper verse kruiden naar smaak OF flinke theelepel Provençaalse of Italiaanse kruiden takjes peterselie   Instructies  Snijd de tomaten, aardappelen, gele paprika’s,...

Gezonde snack Ingrediënten 1 komkommer snufje chili of een halve rode peper 2 zongedroogde tomaatjes 100 gram kruidenkaas cocktailprikkers   Instructies  Schil de komkommer en schaaf dunne plakken van de komkommer. Leg de plakken komkommer tussen keukenpapier zodat ze minder vochtig zijn. Snijd de rode peper fijn en de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Meng...

Gezonde snack Ingrediënten 400 gram kikkererwten – en 2/3 van het vocht 1 eetlepel tahin 4 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook 4 eetlepels citroensap peper naar smaak bieslook voor de garnering Voor een snelle bereiding kun je gebruik maken van kikkererwten uit blik. Anders kun je kiezen voor droge kikkererwten. Deze moet vaak...