ACT – ACCEPTANCE COMMITMENT TRAINING.

 

Om je voedingspatroon of leefstijl te veranderen is niet alleen kennis belangrijk, maar ook het werken aan gedragsverandering. Het eten zelf doet immers niks, het is de manier waarop we omgaan met eten. Bij De Diëtistenpraktijk werken we o.a. met ACT – Acceptance Commitment Training. Dit is wellicht een andere werkwijze dan je misschien gewend bent of verwacht van een diëtist.


ACT is een vorm van gedragstherapie. Het leert je te accepteren wat je niet kan veranderen en je juist te richten op de dingen waar je voldoening uit kan halen of die wel werken. Deze therapie/training is heel geschikt bij problemen rondom eet- en leefstijl. Je leert ervaren waarom je oude eetgedrag niet werkt en hoe je op een positieve manier anders met voeding om kunnen gaan. Ook leer je omgaan met moeilijke momenten en tegenslagen.

Met ACT ga je vaardigheden leren waardoor je minder op de automatische piloot gaat leven. Je leert stil staan en te kiezen op basis van wat jij belangrijk vindt. Waarom wil je afvallen, aankomen of anders met eten omgaan? Waarom is dat belangrijk voor jou? We leren je vaardigheden om andere keuzes te maken en te komen tot een duurzame gedragsverandering.

Wil je kennismaken of meer informatie? Neem dan contact op via 085-0762939 of mail naar info@dedietistenpraktijk.nl.