Het DIETISTENPRAKTIJK team

Marloes van Dommelen

Marloes van Dommelen – gespecialiseerd in ACT, COPD, diabetes en eetstoornissen.

Een gezonde leefstijl staat bij mij van kinds af al aan hoog in het vaandel. Lekker sporten, wandelen, nieuwe gezonde recepten uitproberen en daarvan genieten. Daar hoort voor mij ook een gezellig avondje uiteten met een wijntje bij. Balans is the key!

Met plezier heb ik in 2013 mijn opleiding Voeding & Diëtetiek afgerond. Om de beste begeleiding te bieden blijf ik me door ontwikkelen. Zo heb ik me gespecialiseerd in voeding bij Diabetes, COPD, overgewicht, eetstoornissen en ACT (gedragsverandering).

In de loop van de jaren heb ik geleerd dat voedingsadvies de basis is, maar coaching onmisbaar is voor het behalen van jouw doelen en het behouden van de behaalde resultaten. Het belangrijkste vind ik om samen met jou aan de slag te gaan naar een leefstijl waar jij blij van wordt. Ik zie geen beperkingen, maar mogelijkheden!

Carin de Vries – gespecialiseerd in maag- darmproblematiek, kinderen/jeugd en emotie eten.

“Voeding, we hebben er allemaal, elke dag mee te maken. We hebben het nodig om in leven te blijven. Maar welke keuzes zijn dan gezond? Hoe maak je keuzes en hoe weerstaan we verleidingen? Dit is voor iedereen verschillend en dat maakt het voor mij zo ontzettend uitdagend en plezierig om als diëtist te werken. Om u te helpen met alle vragen en problemen rondom leefstijl, voeding en gezondheid.

In 2013 ben ik afgestudeerd als diëtist en ik ben gespecialiseerd voor de behandeling van maag/darmklachten met onder andere het FODMAP dieet. Daarnaast heb ik de opleiding Acceptance Commitment Therapie (ACT) gevolgd. Dit geeft mij de mogelijkheid om te begeleiden bij gedragsverandering en psychische problematiek in combinatie met voeding. Denk hierbij aan overgewicht, emotie-eten en andere eetproblematiek.

Voeding staat niet op zichzelf als we het hebben over een gezonde leefstijl. Beweging en psyche zijn hier nauw aan verbonden. Door deze componenten te verbinden en samen in gesprek te gaan kunnen we tot een langdurige, gezonde verandering komen.”

Carin de Vries
Joni Geurts

Joni Geurts – gespecialiseerd in COPD en hart- en vaatziekten (o.a. verhoogd cholesterol, hoge bloeddruk en diabetes type 2)

Door nieuwe dingen te ontdekken en plezier te beleven aan voeding wordt het gemakkelijker om een gezonde(re) levensstijl vol te houden. Voeding is een essentieel onderdeel van een gezonde leefstijl, maar het is meer dan dat. Een verandering aanbrengen in de voeding heeft in veel gevallen gevolgen voor de leefwijze. Om die reden is je persoonlijke leefstijl altijd het uitgangspunt van mijn behandeling. De boodschap die ik als diëtist probeer uit te dragen is dat gezond en lekker eten heel goed samengaan. Of het gaat om overgewicht, ondergewicht, begeleiding bij diabetes, hoog cholesterol, hoge bloeddruk of COPD.

Het interesseert mij als diëtist en leefstijlcoach dat voor elke persoon een andere aanpak werkt. De verschillende en persoonlijke vraagstukken rondom voeding en gezondheid maakt voor mij het werk als diëtist uitdagend. Door samen te kijken waar aanpassingen in uw persoonlijke situatie mogelijk zijn, zal het advies bij ú aansluiten en voor ú haalbaar zijn. Het inspireren en motiveren van mensen vind ik heel waardevol gedurende de begeleiding. Met mijn frisse blik op voeding en praktische tips wil ik laten zien dat gezonde voeding én lekkere voeding samen gaan. Daarnaast zijn beweging en gedrag ook twee belangrijke pijlers in de begeleiding. Door al deze componenten te verbinden streven we er samen naar om uw doel te behalen. Op deze manier leiden kleine stapjes uiteindelijk tot grote vooruitgangen en is het haalbaar de gezonde leefstijl te bereiken en op lange termijn te behouden.

Ik help u graag bij het opzetten van die gezonde levensstijl!

Buiten mijn werk als diëtist ben ik in de weekenden op het hockeyveld te vinden. Verder spendeer ik graag mijn tijd met vrienden en familie. Daarnaast ben ik regelmatig in de keuken te vinden waar ik nieuwe baksels uit probeer!

Hannah Neaum – gespecialiseerd in overgewicht en emotie eten.

Toen ik op de middelbare school zat, kwam er een student voeding & diëtetiek vertellen wat deze opleiding inhield, vanaf dat moment wist ik; dit is mijn beroep! Gezonde voeding is de basis van een gezond en fit leven. Mijn doel is om iedereen te laten zien dat gezond leven ECHT niet saai hoeft te zijn, met gebruik van ‘gewone’ producten en haalbare doelen. Ik ben geïnteresseerd in zowel het gedrag als de achterliggende gedachten achter een bepaald eetpatroon en hoe we dit op een persoonlijke manier aan kunnen pakken die goed past bij degene die bij me aan tafel zit! Wat zijn nu echt de ware redenen achter verstoord eetgedrag? Welke aanpassingen zijn nodig en haalbaar voor uw persoonlijke situatie?

Eten is tegenwoordig overal beschikbaar en door een grote wirwar van juiste en onjuiste informatie is het vaak lastig om door de bomen het bos te zien, ik help je graag om de juiste keuzes te maken, ook op langere termijn. Tijdens mijn loopbaan als diëtist heb ik ervaring opgedaan o.a. op het gebied van verhoogd cholesterol, darmklachten, emotie-eten en overgewicht. Ik ben nooit klaar met leren en zal me altijd verder blijven ontwikkelen om meer kennis van voeding te krijgen.

Enerjoy-Hannah

Marijn van Meel – gespecialiseerd in overgewicht, emotie eten en diabetes type 2.

Voeding fascineert mij al heel lang. De mogelijkheden die voeding kan bieden bij gezondheid, ziekte en sport zijn oneindig. Behalve voor voeding heb ik ook een passie voor sport en bewegen. Ik ben van mening dat deze twee componenten een voorwaarde zijn voor een gezonde leefstijl.

Ik vind het een uitdaging om mensen met overgewicht, en eetproblemen, en cliënten met diabetes en emotie-eters te begeleiden. Zij hebben vaak het gevoel op voedingsgebied levenslang te hebben. De uitdaging is dat ze uiteindelijk ervaren dat ze lekker kunnen eten met slechts een beperkt aantal aandachtspunten. Ik leg de nadruk op wat er allemaal ‘kan’, en wil termen als ‘dieet’, ‘moeten’ en ‘zondigen’ het liefst zo snel mogelijk uit ieders woordenboek schrappen. Daarom focus ik niet alleen op de voeding, maar ook op denken en gedrag. Om een goede coach op dit gebied te kunnen zijn, heb ik specialisaties (post-HBO-opleidingen) gevolgd op het terrein van cognitieve gedragsverandering (ACT), o.a. motivational interviewing, emotie-eten, overgewicht en obesitas en diabetes mellitus type II.

Félini van Heijster – gespecialiseerd in (kwetsbare) ouderen en leefstijlcoaching

Hoe ziet uw leefstijl eruit? Iedereen richt zijn leven op zijn eigen manier in en zo is dit ook met voeding. Tegenwoordig heeft men een drukke leefstijl en soms is het lastig om naast al die afspraken even voor jezelf te kiezen. Vooral nu voeding steeds meer in de belangstelling komt te staan, worden we steeds vaker met onze neus op de feiten gedrukt. Het interesseert me hoe iemand zijn leven indeelt en hoe zijn/haar voedingspatroon daarbij aansluit.

Dit is een terugkerend onderwerp in mijn eigen leven. Ik kom uit een grote familie met diverse culturen. Eten vormde een van de belangrijkste onderdelen van ons samenzijn. Aan gezelligheid geen gebrek, maar het is dan ook de kunst om de gezondste keuze te maken. Dit zorgde ervoor dat ik tijdens mijn jongere jaren te zwaar was. Toen ik mijn baan in de professionele keuken inruilde voor de opleiding Voeding & Diëtetiek heb ik de juiste balans kunnen vinden in mijn dagelijks leven. Als kok zijnde leerde over diverse producten, het bereiden van voeding en welke heerlijke smaken combinaties het beste werken. Kleine aanpassingen maken immers een groot verschil!

Ik vind het fijn om andere mensen te kunnen helpen en samen een passend advies op te stellen. Door samen een advies op te stellen is de kans van slagen ook veel groter.

2