FODMAP crackers

Ontbijt of lunch

crackers

Ingrediënten

  • 200 g droge ingrediënten (bv. havermout, havervlokken, quinoa vlokken, gebroken lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten etc.)
  • 1 ei of 5 el water
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 tl zout
  • optioneel: 1/2 tl xanthaangom of psyllium (dit houd de crackers iets beter aan elkaar)

 

Instructies

  •  Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en kneed tot een stevige deegbal. Mocht het deeg iets te droog zijn voeg dan steeds een paar druppels water toe.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en druk het deeg uit tot een platte ‘plaatkoek’. Snijd de plaatkoek in rechthoekige stukken en leg ze iets van elkaar op de bakplaat.
  • Bak de crackers in ca. 15 tot 20 min. of goudbruin in de oven. Ze zijn nu waarschijnlijk nog een beetje zacht. Laat goed afkoelen zodat de crackers knapperig worden.
  • In een goed luchtdichte box of knäckebröd trommel kan je deze crackers 1 (met ei) tot 2 (zonder ei) weken bewaren.
Geen reactie's

Geef een reactie