GLUTENVRIJE RECEPTEN

Nagerecht Porties: 4 personen Ingrediënten 1 citroen 500 gram aardbeien 1 theelepel zoetstof   Instructies  Boen de citroen goed schoon en rasp wat van de schil af. Pers de citroen uit. Maak de aardbeien schoon. Halveer eventueel grote aardbeien. Meng de aardbeien met de geraspte citroenschil, citroensap en de zoetstof. Laat de aardbeien op kamertemperatuur...

Salade Ingrediënten 4 grote tomaten of 300 g snoeptomaten 1 komkommer 1 rode paprika 100 g olijven, zonder knoflook Olijfolie 200 g feta optioneel: grof gehakte verse of gedroogde oregano optioneel: 300 g glutenvrije of speltpasta, gekookt Peper   Instructies  Snijd alle groenten in blokjes. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de komkommer. De zaadlijsten kunnen...

Gezonde snacks Ingrediënten Groente naar keuze, bijvoorbeeld: Komkommer Wortel Paprika Selderij Tomaatjes Etc.  Voor de dipsaus: 8 eetlepels magere kwark 2 eetlepels olijfolie 2 eetlepels citroensap 1 teentje knoflook 2-4 eetlepels fijngehakte kruiden zoals peterselie, dille, bieslook Peper naar smaak   Instructies  Snijd de groente in reepjes. Voor de dipsaus: hak alle ingrediënten goed fijn en meng vervolgens goed door elkaar. Serveer in...

Smoothie Porties: 1 persoon Ingrediënten Verse blad spinazie, twee handen vol 1 kiwi ½ banaan Flinke scheut melk of water   Instructies  Meng alle ingrediënten in een blender of met de staafmixer. ...

Hoofdgerecht Porties: 4 personen Deze visburgers zijn heerlijk met gebakken aardappelen of cassave en een lekkere groene salade of wat FODMAP arme gekookte groenten. Ingrediënten 500 g witte visfilet 2 el bieslook, fijngehakt 2 el kerriepoeder 3 el citroensap zout en peper 3 el olijfolie   Instructies Maal de visfilet in de keukenmachine samen met...

Smoothie Porties: 1 persoon Ingrediënten Verse bladspinazie, een flinke handvol Handje peterselie 1 bosje selderie ¼ komkommer, in stukken 1 kiwi 2 appels   Instructies Meng alle ingrediënten in een blender of met de staafmixer. ...

Smoothie Porties: 1 persoon Ingrediënten 1 wortel ½ bleekselderijstengel ¼ kopje peterselie 2 spinazieblaadjes ¼ rode biet   Instructies Meng alle ingrediënten in een blender of met de staafmixer. ...

Smoothie Porties: 2 personen Ingrediënten ½ komkommer 4 stengels bleekselderij 250 gram ananas 7,5 gram muntblaadjes 1 glas water   Instructies Meng alle ingrediënten in een blender of met de staafmixer. ...

Porties: 4 personen   Ingrediënten 180 gram ongekookte quinoa 1 eetlepel olijfolie 0,5 citroen zowel sap als geraspte schil 1 avocado 150-200 gram cherrytomaatjes 0,5 komkommer 1 rode ui 60 gram amandelen geschaafd peterselie   Instructies   Bereid de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking. Roer hier vervolgens de olijfolie, citroensap en citroenrasp door. Schil de avocado en snijd...

Hoofdgerecht Porties: 4 personen Ingrediënten 4 eetlepels olijfolie 2 uien 2 teentjes knoflook 3 courgettes 2 aubergines 2 paprika's 400 gram tomaten gepeld handje verse basilicum   Instructies  Versnipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een grote pan en laat hierin de ui en knoflook garen op een laag vuurtje. Snijd de courgettes, aubergines en...

  Hoofdgerecht Porties: 4 personen Ingrediënten 2 eetlepels olijfolie 1 ui 2 theelepels komijn 800 gram tomatenblokjes 800 gram bruine bonen (of andere bonen naar keuze) 6 kleine aardappelen 200 gram vegetarische balletjes 2 eetlepels peterselie grof gesneden   Instructies Verhit de olie in een pan. Snipper de ui en fruit deze in 2 minuten. Schep de komijn erdoor en...