Leefstijlcoaching

Coaching op leefstijl

Heb je (een hoger risico op) diabetes, hart- en vaatziekten, ben je zwaarlijvig of heb je ernstig overgewicht?

Dan kom je in aanmerking voor het Leefstijlprogramma Coaching op Leefstijl.

Je leefstijl is jouw eigen way of life. Het is belangrijk dat je je gezond en vitaal voelt.

Dat kan alleen als je leefstijl je daar ook de ruimte voor geeft.

Wil je een burn-out voor zijn? Wil je je comfortabel in je lijf voelen?
Een goede werk- privé balans.. Energie om te doen wat JIJ leuk vindt! 😃
 1. Coaching omtrent voeding, beweging, ontspanning, mind-set, eigen regie, ontspanning, werk-privé balans, en het functioneel om kunnen gaan met emoties.
 2. Een duurzame gezonde en vitale leefstijl d.m.v. een holistische aanpak.
 3. Aanpakken van vaste gewoontes en patronen, stapje voor stapje
 4. Bewust worden van je belemmeringen en kernkwaliteiten zodat je je weerstand tot verandering kunt doorbreken en je idealen kunt bereiken.
 5. Anders gaan ervaren d.m.v. het snel wisselen van denken, voelen en willen.
 6. Inzicht in jouw huidige en gewenste situatie d.m.v. De Leefstijl-en Voedingsanalyse.
 7. Informatie die afgestemd is op jouw vraag.
 8. Samen een concreet en haalbaar plan maken.

 

In het kort:

 1. Gericht op duurzame gedragsverandering en meetbare verbetering in de leefstijl
 2. Voor mensen met een BMI vanaf 25
 3. Een programma van 2 jaar
 4. Alleen persoonlijke consulten
 5. Alleen door een gekwalificeerde leefstijlcoach

De gecombineerde Leefstijlinterventie

Vanaf januari 2019 is het CooL (Coaching op Leefstijl) programma opgenomen in de basisverzekering als Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). Het is een programma gericht op het verbeteren van de algehele leefstijl van mensen die als doel hebben om blijvend gewicht te verliezen.

Naast betere eetgewoontes en meer beweging is er ook aandacht voor slaap & ontspanning, stress, vitaliteit en werk & privé balans.

Wat is CooL?

Het CooL programma streeft naar een meetbare verbetering in de leefstijl, gezondheid en kwaliteit van leven. Dat wil zeggen dat er zal worden gewerkt aan inzicht in basiskennis, motivatie, valkuilen en belemmeringen zonder een te grote focus op gewicht of voeding inname. Deelnemers leren zo zelf een bewuste, gezonde keuze te maken op basis van wat bij hen past.Dit heeft en positieve verandering tot gevolg op bijvoorbeeld gewicht, vetpercentage, middelomtrek, bloedglucose of cholesterol.

De inhoud van het programma

Het programma bestaat uit een basisprogramma en een onderhoudsprogramma en duurt in totaal 2 jaar.

Door wie?

Dit programma wordt verzorgd door een officiële leefstijlcoach die is aangesloten bij de NVD en bevoegd is om het programma uit voeren. Deze zal het coach zal het gehele programma met jou doorlopen en jouw aanspreekpunt zijn.

Waar?

De individuele gesprekken worden op alle praktijklocaties gehouden. Voor meer informatie neem telefonisch contact met ons op.

Voor wie?

Je komt in aanmerking voor verwijzing voor het CooL programma wanneer je:

 • Overgewicht (d.w.z. een BMI tussen 25 en 30) hebt en daarnaast een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten of
 • Ernstig overgewicht (d.w.z. een BMI van meer dan 30) hebt

En:

 • Doorverwezen wordt door jouw huisarts;
 • Gemotiveerd bent om het tweejarig programma te volbrengen.

 

Waar?

De individuele gesprekken worden op alle praktijklocaties gehouden. Voor meer informatie neem telefonisch contact met ons op.

Cool

CooL staat voor Coaching op Leefstijl en is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) die wordt uitgevoerd door één professional: de leefstijlcoach. De interventie is gericht op het stapsgewijs verbeteren van het leefpatroon om zo een duurzame verandering van de leefstijl te realiseren. Het uiteindelijke doel van de interventie is het bewerkstelligen van gewichtsverlies, het verbeteren van de lichamelijke fitheid, het realiseren van gezondheidswinst en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Wanneer is CooL iets voor jou?

Heb je diabetes type 2 of een hoog risico hierop? Misschien zit het wel in de familie? Of heb je een hart- of vaatziekte of loop je de kans om dit te krijgen? Of ben je te zwaar? Dan kun je ook zelf jouw gezondheid verbeteren door jouw leefstijl aan te passen. Misschien heb je dat al geprobeerd, maar vind je het moeilijk? Een leefstijlcoach kan je daarbij helpen.