SPORTDIËTETIEK

Voeding en sport horen bij elkaar. Een goede voeding helpt u beter te presteren en zorgt voor een sneller herstel.

 

Advies op maat

 

DE DIETISTENPRAKTIJK maakt voor (top)sporters een individueel voedingsplan; een voedingsplan dat is aangepast aan uw leefstijl, doelen en voorkeuren. Er wordt gekeken naar het trainingsschema, de duur en de intensiteit van de trainingen en de tijden waarop u traint. Wij geven adviezen en beantwoorden uw vragen over het gebruik van extra vitamines, mineralen en voedingssupplementen. Iedere sport stelt immers andere eisen aan de voeding. Ook wordt er gekeken naar het gewenste lichaamsgewicht en vetpercentage. En, niet onbelangrijk, wij houden rekening met uw persoonlijke smaak en voorkeuren. Eten moet ten slotte ook lekker zijn.

 

Wij geven u antwoord op vragen als:

 

  • drink ik wel genoeg?
  • wat is het beste om te drinken tijdens het sporten?
  • bevat mijn voeding voldoende voedingsstoffen?
  • moet ik wel of niet eten voor of na het sporten?

‘Een goede voeding garandeert geen topprestaties, maar zonder een goede voeding zal een optimale prestatie onbereikbaar blijven’.

 

Voeding voor sporters

 

Bent u aan het trainen voor een specifieke prestatie of evenement, zoals een halve marathon, de marathon van New York, Alpe d’Huzes, de Nijmeegse vierdaagse? Marijn van Meel heeft zich gespecialiseerd in voeding bij (top)sport. Wij kunnen u daarom uitstekend helpen bij het verbeteren van uw sportprestaties door een individuele begeleiding.

 

Wij geven niet alleen individuele begeleiding aan sporters, maar adviseren sportclubs ook over het gebruik van voeding in (sport)kantines.