DIËTETIEK VOOR KINDEREN

Overgewicht bij kinderen is een steeds vaker voorkomend probleem in Nederland. In de media en op internet wordt dan ook veel aandacht besteed aan voeding en overgewicht bij kinderen. Het televisieprogramma Help, ons kind is te dik is daar een voorbeeld van. De BMI van uw kind geeft aan of uw kind kampt met overgewicht.

 

Het is belangrijk dat een kind lekker in zijn vel zit. Gezond eten en voldoende bewegen zijn hierbij erg belangrijk. Tegenwoordig worden snoep, snacks en frisdrank echter op iedere hoek van de straat aangeboden. Natuurlijk mogen kinderen wel eens snoepen, maar hoeveel en wat dan? DE DIETISTENPRAKTIJK staat u hierin met raad en daad ter zijde.

 

DE DIETISTENPRAKTIJK kijkt met ouders en kinderen naar mogelijkheden om voeding en beweging gezond in te zetten op scholen. Dat doen we door workshops te organiseren, voorlichting en tips & trucs te geven, kooklessen te verzorgen, kantinechecks uit te voeren, en groepslessen en themaweken te organiseren. Daardoor leren kinderen en ouders hoe je gezonde voeding op lekkere en leuke wijze kunt bereiden. Voeding en beweging moeten immers lekker én gezond zijn! En wie fit is, voelt zich goed!

 

Een dergelijk programma kan worden opgesteld voor kleuterscholen, basisscholen of middelbare scholen wordt afgestemd op de vraag van de ouders, kinderen en/of scholen kan enkel op voeding zijn gericht, maar ook voeding en beweging omvatten
De duur ervan is afhankelijk van de vraag. DE DIETISTENPRAKTIJK kan uw school helpen haar kinderen op leuke wijze plezier te laten krijgen in een gezond en fit leven!

Wilt u een vrijblijvend oriëntatiegesprek om te ontdekken wat de mogelijkheden voor uw school zijn? Neem dan vandaag nog contact met mij op!