DIËTETIEK VOOR ZWANGERSCHAP EN EEN KINDERWENS

Wil je weten of je gezond eet en voldoende vitamine binnenkrijgt tijdens je zwangerschap? Of wil je advies voor een gezond gewicht? Een gezond gewicht is zowel voor als tijdens de zwangerschap van groot belang. Het verlaagt namelijk het risico op hoge bloeddruk, zwangerschapsdiabetes en een te grote baby.

 

Gezond eten is ook van belang in de fase vóór de zwangerschap, zowel voor vrouwen als voor mannen. Het zorgt voor een goede voedingsstatus en helpt een gezond gewicht te bereiken. Hierdoor kan de vruchtbaarheid verbeteren.

 

Een diëtist is deskundig op het gebied van voeding voor, tijdens en na de zwangerschap. Deze periode vraagt extra veel van je lichaam. Het is daarom belangrijk dat je je goed voorbereidt. Een gezonde voeding en leefstijl zorgen voor een stevige basis voor de gezondheid en groei van de baby.
De diëtisten van De Diëtistenpraktijk kan je helpen bij:
– Afvallen, wanneer je overgewicht hebt
– Ondergewicht
– Volwaardig voedingspatroon met alle vitamine en mineralen
– Suppletie advies
– Zwangerschapsdiabetes
– Een vegetarisch voedingspatroon
– Polycysteus ovarium syndroom (PCOS)*
– Klachten van endometriose*
– Premenstrueel syndroom (PMS)*

 

* Wil je advies bij polycysteus ovarium syndroom?
Bij het polycysteus ovarium syndroom (PCOS) kun je bij de diëtist terecht. PCOS betekent dat er meerdere cysten in de eierstok aanwezig zijn. Dit kan gevolgen hebben voor de vruchtbaarheid. Veel voorkomende klachten zijn een onregelmatige of geen menstruatie cyclus, acne of overbeharing. Overgewicht en een hoge buikvetmassa zorgen voor een hormonale disbalans waardoor PCOS gerelateerde klachten tot uiting kunnen komen. Een gezonde voeding en leefstijl kunnen de klachten verminderen. Overgewicht gaat vaak samen met een verminderde insulinegevoeligheid waarbij het glucosegehalte in het bloed een belangrijke rol speelt.

 

* Wil je advies bij endometriose en PMS?
Ook vrouwen met klachten van endometriose kunnen baat hebben bij aanpassingen in hun voedingspatroon. Endometriose is weefsel dat lijkt op baarmoederslijmvlies maar zit op de verkeerde plaats buiten de baarmoeder. Dit weefsel reageert mee op hormoonveranderingen. Pijn en heftig bloedverlies zijn de meest voorkomende klachten. Door te zorgen voor een optimale voedingsstatus kan je het energieverlies bij deze klachten verminderen.

 

Het premenstrueel syndroom (PMS) is een verzamelnaam voor lichamelijke en emotionele klachten die je kunt ervaren in de periode voor je menstruatie. Voeding- en leefstijladvies kunnen je helpen bij het verminderen van deze klachten.