VERGOEDING EN TARIEVEN

Vergoeding

In 2024 wordt dieetadvisering voor drie uur vergoed vanuit de basisziektekostenverzekering; dit zijn ongeveer vijf consulten.

DE DIETISTENPRAKTIJK heeft contracten met vrijwel alle zorgverzekeraars. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering komt u voor meer uren diëtetiek in aanmerking. (Klik hier voor een overzicht van de aanvullende verzekeringen). Hierdoor worden de bedragen rechtstreeks bij de zorgverzekeraar gedeclareerd en wordt de factuur (voor de eerste 3 uur) voor 100% vergoed. Je hoeft de factuur dus niet eerst zelf te betalen. Een eventuele rekening voor het eigen risico ontvang je van de zorgverzekeraar. Wij maken tijdig kenbaar wanneer uw vergoeding stopt en overleggen met u over uw verdere behandeling.

Dieetadvisering valt onder uw eigen risico. Dit betekent dat u jaarlijks een eerste deel van de zorg die u ontvangt zelf betaalt. Het verplicht eigen risico in 2024 is 385 euro. Dit geldt niet voor kinderen tot 18 jaar.

Tarieven

DE DIËTISTENPRAKTIJK hanteert de volgende tarieven aan de zorgverzekeraar. De tarieven voor de consulten zijn vastgesteld door de zorgverzekeraars. Het tarief varieert per zorgverzekeraar, het ligt tussen de 65 en 70 euro per uur.

 • Kennismaking/ intakegesprek

  60 minuten, analyse lichaamsgewicht/eetpatroon en uitgebreide persoonlijke adviezen op het gebied van voeding, beweging en/of mentaliteit.

  €103,50
 • HERHALINGSCONSULT

  45 minuten

  €51,75
 • KORT HERHALINGSCONSULT

  30 minuten

  €34,50
 • Losse e-mail consultvraag

  Per beantwoorde consultvraag via e-mailcontact. * Voor uitgebreide antwoorden die meer dan 10 minuten kosten om te beantwoorden, worden er 15 minuten in rekening gebracht bij de zorgverzekeraar.

  gratis*

Ketenzorg

Voor mensen met diabetes mellitus en deels ook voor mensen met aandoeningen op het vlak van cardiovasculair risico kan het zijn dat de vergoeding loopt via de ketenzorg. DE DIETISTENPRAKTIJK heeft contracten afgesloten met Elan, PoZoB en Kanso. In dat geval hoeft u géén eigen risico te betalen. De huisarts of praktijkondersteuner zal hiervoor een verwijzing uitschrijven.

Huisbezoek

Een huisbezoek in Helmond, Eindhoven, Deurne, Asten, Gemert en omgeving is mogelijk. Indien u niet in staat bent om de locatie te bezoeken, kunnen we bij u thuis komen voor een consult. Neem hiervoor telefonisch contact op of vraag aan uw (huis)arts of specialist of deze op de verwijzing wil aangeven dat een huisbezoek gewenst is. Wij zullen dan met u de mogelijkheden bespreken om bij u thuis langs te komen.

Afzeggen & niet nagekomen afspraken

 

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je een afspraak moet verplaatsen. Dit kan tot 24 uur van te voren. Wanneer een consult korter dan 24 uur voor de afspraak wordt geannuleerd of wanneer de afspraak (zonder afmelding) niet wordt nagekomen, wordt deze altijd in rekening gebracht.

Voor het afsluiten van de behandeling brengen wij 15 min. in rekening, hiervoor wordt o.a. een terugrapportage geschreven naar de verwijzer.

 

* Wanneer er na het lezen van bovenstaande informatie nog onduidelijkheden of vragen zijn over de vergoeding of betaling, neem dan contact op met je zorgverzekeraar.