VERGOEDING EN TARIEVEN

Vergoeding

In 2019 wordt dieetadvisering voor drie uur vergoed vanuit de basisziektekostenverzekering; dit zijn ongeveer vijf consulten.

DE DIETISTENPRAKTIJK heeft contracten met vrijwel alle zorgverzekeraars. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering komt u voor meer uren diëtetiek in aanmerking. (Klik hier voor een overzicht van de aanvullende verzekeringen). Wij maken tijdig kenbaar wanneer uw vergoeding stopt en overleggen met u over uw verdere behandeling.

Dieetadvisering valt onder uw eigen risico. Dit betekent dat u jaarlijks een eerste deel van de zorg die u ontvangt zelf betaalt. Het verplicht eigen risico in 2019 is 385 euro. Dit geldt niet voor kinderen tot 18 jaar.

Tarieven

DE DIËTISTENPRAKTIJK hanteert de volgende tarieven aan de zorgverzekeraar:

 • Kennismaking/ intakegesprek

  90 minuten, analyse lichaamsgewicht/eetpatroon en uitgebreide persoonlijke adviezen op het gebied van voeding, beweging en/of mentaliteit. Daarnaast ontvangt u een voorbeelddagmenu op maat

  €92,-
 • Herhalingsconsult

  45 minuten

  €46,-
 • Kort herhalingsconsult

  30 minuten

  €32,-
 • Losse e-mail consultvraag

  Per beantwoorde consultvraag via e-mailcontact

  Gratis

Ketenzorg

Voor mensen met diabetes mellitus en deels ook voor mensen met aandoeningen op het vlak van cardiovasculair risico kan het zijn dat de vergoeding loopt via de ketenzorg. DE DIETISTENPRAKTIJK heeft contracten afgesloten met Elan en PoZoB. In dat geval hoeft u géén eigen risico te betalen. Uw huisarts kan u hier meer over vertellen. De huisarts of praktijkondersteuner zal hiervoor een verwijzing uitschrijven.

Huisbezoek

Een huisbezoek in Asten, Deurne, Helmond, Liessel en omgeving is mogelijk. Indien u niet in staat bent om de locatie te bezoeken, kunnen we bij u thuis komen voor een consult. Neem hiervoor telefonisch contact op of vraag aan uw (huis)arts of specialist of deze op de verwijzing wil aangeven dat een huisbezoek gewenst is. Wij zullen dan met u de mogelijkheden bespreken om bij u thuis langs te komen.