Medium Image

Smoothie Porties: 1 persoon Ingrediënten 75 g aardbeien 75 ml magere yoghurt 10 muntblaadjes   Instructies  Maak de aardbeien schoon. Bewaar 2 kleine voor garnering. Pureer de aardbeien met de yoghurt en de muntblaadjes in de keukenmachine of met een blender tot een smeuïge massa.  ...

Nagerecht Porties: 4 personen Ingrediënten 1 citroen 500 gram aardbeien 1 theelepel zoetstof   Instructies  Boen de citroen goed schoon en rasp wat van de schil af. Pers de citroen uit. Maak de aardbeien schoon. Halveer eventueel grote aardbeien. Meng de aardbeien met de geraspte citroenschil, citroensap en de zoetstof. Laat de aardbeien op kamertemperatuur...

Hoofdgerecht Porties: 4 personen Ingrediënten 4 kipfilets 4 tomaten 1 komkommer 1 grote zak sla 1 ui 4 hard gekookte eieren 1 eetlepel sweet chili saus Wokolie Kipkruiden met paprika en coriander 100 gram ongezouten cashewnootjes   Instructies  Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard. Snijd de kipfilet in stukjes en doe er de kipkruiden op. Bak de...

Hoofdgerecht Porties: 4 personen Ingrediënten 600 gram sperziebonen 125 gram taugé 400 gram kipfilets in blokjes 2 eetlepels kerrie Zilvervliesrijst voor 4 personen   Instructies  Kook de sperziebonen 10 minuten beetgaar. Kook vervolgens de rijst volgens de verpakking gaar. Bak ondertussen de kipfilet in een koekenpan. Wanneer de kipfilet gaar is, voegt u de bonen toe...

Porties: 4 personen Ingrediënten 100 gram jonge bladsla 3 trostomaten 100 gram minibolletjes mozzarella 50 gram Parmaham 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel citroensap 1 teentje knoflook Peper   Instructies  Verdeel de sla over 4 borden. Maak de tomaten schoon en snijd deze in kleine blokjes. Halveer de mozzarella en verdeel deze samen met de tomaten over de...

Porties: 4 personen Ingrediënten 0,5 courgette 1 ui 1 rode paprika 120 gram wortelen 100 gram prei 100 gram paddenstoelen 1 liter water 1 theelepel Italiaanse kruidenmix 1 blokje kruidenbouillon Peper   Instructies  Breng het water aan de kook. Snijd vervolgens alle groente lekker grof. Voeg de groente, de kruidenmix en de bouillonblokjes toe in het water. 15-20 minuten beetgaar...

Voorgerecht Porties: 4 personen Ingrediënten 800 ml water 2 blokjes tuinkruidenbouillon 1 grote uien 1 prei 50 gram knolselderijblokjes 1 pot witte bonen   Instructies Breng het water aan de kook, voeg de fijn gesneden groenten en kruidenbouillontabletten toe. Laat alles 30 minuten doorkoken en voeg daarna de bonen uit de pot toe. ...

Hoofdgerecht Porties: 4 personen Ingrediënten 400 gram varkensfricandeau 1 eetlepel bruine suiker 2 eetlepels appelstroop 1 eetlepel ketjap 2 fijn gesneden uien 2 theelepels knoflook 1 theelepel sambal 0,5 theelepel gemberpoeder 1 blikje tomatenpuree   Instructies Snijd het vlees in reepjes. Laat het vlees goed doorbakken en gaar laten worden. Doe de rest van de ingrediënten in een schaal en...

Tussendoortje Ingrediënten 150 ml olie (kokos, zonnebloem, noten of olijfolie) 250 g pure chocolade 250 g suiker of ahornsiroop 1 zakje vanillesuiker of 2 tl vanille 130 g rijstbloem 40 g maïzena 1/2 tl xanthaangom 3 eieren, geklopt optioneel: (voor een nog smeuïger resultaat) 125 ml lactosevrije melk of slagroom   Instructies  Verwarm de oven voor...

Tussendoortje Porties: 1 cake Ingrediënten 3 eieren 140 g suiker merg van 1 vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker (liefst biologisch) 180 ml olijfolie 100 g amandelmeel 75 g rijstebloem 75 g boekweitmeel 50 g maïzena 2 tl bakpoeder snufje zout sap en rasp van 1 citroen   Instructies  Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een kleine, ronde...