Granola

Ontbijt

Porties: Met deze hoeveelheid ingrediënten kunt u ongeveer 10- 15 keer ontbijten.

glutenvrije-granola-copy

Ingrediënten

  • 200 g geplette haver
  • 2 el ahornsiroop of rijststroop
  • 2 el noten (zoals walnoten, amandelen, pecannoten: geen cashew en pistache)
  • 2 el zaden en pitten (zoals zonnebloempitten, pompoenpitten, chiazaad, sesamzaad)
  • 2 el olijfolie of gesmolten kokosolie
  • Eventueel: 1 tl vanille en/of 1 tl kaneel
  • Na het bakken: 2 el gedroogde cranberries, krenten en/of rozijnen

 

Instructies

  •  Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Mix alle ingrediënten goed door elkaar met een lepel of je handen. Leg op de bakplaat en bak in ca. 20 tot 35 min. goudbruin. Roer af en toe even om zodat de buitenkant niet te donker wordt.
  • Laat de granola afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot.
Geen reactie's

Geef een reactie