Brownies

Tussendoortje

brownies

Ingrediënten

  • 150 ml olie (kokos, zonnebloem, noten of olijfolie)
  • 250 g pure chocolade
  • 250 g suiker of ahornsiroop
  • 1 zakje vanillesuiker of 2 tl vanille
  • 130 g rijstbloem
  • 40 g maïzena
  • 1/2 tl xanthaangom
  • 3 eieren, geklopt
  • optioneel: (voor een nog smeuïger resultaat) 125 ml lactosevrije melk of slagroom

 

Instructies

  •  Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm in en bekleed deze vervolgens met bakpapier.
  • Smelt de olie en chocolade op laag vuur in een pannetje. Roer de suiker en vanillesuiker er door tot deze zijn opgelost. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Mix de rijstbloem, maïzena en xanthaangom door elkaar in een kom.
  • Roer de eieren één voor één door het chocolademengsel. Roer de lactosevrije melk of slagroom door het mengsel voor wat zachtere brownies; laat dit weg als je meer houdt van een cake structuur. Voeg het bloemmengsel toe en roer goed. Giet het beslag in de bakvorm.
  • Bak de brownies ca. 20 minuten, bedek met aluminiumfolie en vervolgens nog 20 minuten bakken. De brownies mogen nog een beetje nattig zijn van binnen; juist lekker.
  • Laat de brownies minimaal 2 tot 3 uur afkoelen in de koelkast zodat ze goed stevig worden. Vervolgens kan je ze in stukken snijden en op eten of invriezen voor later.
Geen reactie's

Geef een reactie