Babi Pangang

Hoofdgerecht

Porties: 4 personen

babi-pangang

Ingrediënten

  • 400 gram varkensfricandeau
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 1 eetlepel ketjap
  • 2 fijn gesneden uien
  • 2 theelepels knoflook
  • 1 theelepel sambal
  • 0,5 theelepel gemberpoeder
  • 1 blikje tomatenpuree

 

Instructies

  • Snijd het vlees in reepjes.
  • Laat het vlees goed doorbakken en gaar laten worden.
  • Doe de rest van de ingrediënten in een schaal en meng het goed. Voeg vervolgens het mengsel toe aan het vlees en laat het 15 a 20 minuten sudderen.
  • Kook de zilvervliesrijst 10 minuten.
  • Serveer het gerecht met kroepoek en atjar tampoer.
Geen reactie's

Geef een reactie