Vegetarische Mexicaanse burrito’s

Hoofdgerecht

Porties: 4 personen

30 minuten bereidingstijd

 vegetarische wraps

Ingrediënten

  • Olijfolie
  • 1 fijngesnipperde rode ui
  • 2 teentjes fijngesneden knoflook
  • 2 eetlepels Mexicaanse kruiden (zie recept onder het kopje ‘dressings’)
  • 2 rode paprika’s in blokjes
  • 8 tomaten in blokjes
  • 400 gram maïs
  • 2 blikken kidneybonen, afgespoeld (uitlekgewicht 2x 250 gram)
  • 8 volkorenwraps
  • 1 fijngesneden sjalot
  • 1 fijngesneden rode peper
  • 1 geprakte avocado
  • Sap van een limoen
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt

 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit olie in een pan en voeg hier de rode ui, 1 teentje knoflook en Mexicaanse kruiden aan toe en fruit dit kort.
  • Laat de paprika en tomaten kort meebakken.
  • Voeg vervolgens de maïs en kidneybonen toe, roer goed door tot het warm is.
  • Verwarm 8 volkorenwraps door ze 20 seconden in de magnetron (800 Watt) te leggen zodat ze soepel worden (of in de koekenpan) en verdeel het groenten mengesel hierover.
  • Rol de wraps op, steek ze vast met een cocktailprikker en leg ze in een (met olie ingevette) ovenschaal.
  • Bak ze 15 minuten in de oven tot ze iets bruin en krokant zijn.
  • Maak ondertussen de guacamole door de sjalot, rode peper, knoflook en tomaat te mengen met de geprakte avocado en het limoensap.
  • Serveer de burrito’s met de guacamole en Griekse yoghurt.

 

Bron: Eet als een expert, I’m a foodie (2016)

Geen reactie's

Geef een reactie