Zoete aardappelcurry

Hoofdgerecht

Porties: 4 personen

30 minuten bereidingstijd

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingrediënten

  • Olijfolie
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 1 teentje fijngesneden knoflook
  • 2 eetlepels versgeraspte gember
  • 600 gram zoete aardappel
  • 2 eetlepels currykruiden (zie recept onder kopje ‘dressings’)
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 ml water
  • 500 gram peultjes
  • 2 blikken kikkererwten (uitlekgewicht 2x 265 gram)
  • 600 gram spinazie
  • Verse koriander

 

Instructies

  • Verhit olijfolie in een pan en voeg de ui, knoflook en gember toe.
  • Snijd de zoete aardappel in blokjes en voeg deze samen met de currykruiden toe.
  • Schenk hier vervolgens de kokosmelk en het water bij.
  • Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen tot de zoete aardappelblokjes bijna gaar zijn.
  • Snijd de peultjes in smalle reepjes en laat deze een paar minuten meepruttelen.
  • Voeg de kikkererwten en daarna beetje bij beetje de spinazie toe en roer dit goed door, tot de spinazie geslonken is en de kikkererwten warm zijn.
  • De peultjes mogen nog knapperig zijn.
  • Garneer vervolgens met koriander.

 

Bron: Eet als een expert, I’m a foodie (2016)

Geen reactie's

Geef een reactie