Noodle roerbak met tofu

Hoofdgerecht

Porties: 4 personen

30 minuten bereidingstijd

 

tofu roerbak

Ingrediënten

  • 240 gram volkorennoodles
  • Olijfolie
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 1 teentje fijngesneden knoflook
  • 600 gram champignons in plakjes
  • 400 gram gesneden boerenkool
  • 400 gram gemarineerde tofu (zie recept onder kopje ‘dressings’)
  • 2 eetlepels sesamzaad

 

Instructies

  • Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking en verhit olijfolie in een wokpan.
  • Voeg de ui en knoflook toe, fruit dit kort en voeg daarna de champignons toe en bak deze tot ze goudbruin zijn.
  • Voeg daarna de boerenkool toe en bak deze kort tot het iets geslonken is, maar nog wel knapperig.
  • Bak de gemarineerde tofu in een koekenpan en voeg (inclusief marinade) aan de champignons en boerenkool toe.
  • Roer de noodles erdoorheen en garneer met sesamzaadjes.
  • Variatietip: vervang de tofu door zalm, kip of biefstukreepjes.

 

Bron: Eet als een expert, I’m a foodie (2016)

Geen reactie's

Geef een reactie