Spinaziepannenkoeken met zalm

Hoofdgerecht

Porties: 4 personen

spinaziepannenkoek

Ingrediënten

Voor de spinaziepannenkoeken:

  • 2 volle handen gewassen spinazie
  • 500 ml lactosevrije of plantaardige melk
  • 250 ml water
  • 3 eieren
  • snufje zout
  • 1 el psylliumzaad
  • 150 g boekweitmeel
  • 100 g rijstmeel
  • optioneel: handje verse basilicum, bieslook of peterselie
  • olie om in te bakken

 

Voor de vulling:

  • 4 el ricotta
  • 2 el olijfolie
  • rasp en sap van 1/2 citroen
  • 300 g gerookte zalm
  • 2 handen gewassen spinazie
  • 12 radijsjes
  • zout en peper

 

Instructies

  • Doe de spinazie samen met de melk in de blender en mix tot het egaal is. Voeg het water, de eieren, een snufje zout en eventueel wat verse kruiden toe en mix nogmaals. Laat de deksel op de blender, en voeg alle droge ingrediënten door de kleine opening toe terwijl je blijft mixen tot je een mooi beslag hebt.
  • Verhit 1 tl boter of olie in een koekenpan en schep met een soeplepel beslag in de pan. Bak de pannenkoek goudbruin aan beide kanten en leg op een bord. Herhaal tot het beslag op is.
  • Maak de vulling. Roer de ricotta los met de olijfolie, het citroensap en de citroenrasp. Breng op smaak met zout en peper.
  • Was en snijd de radijsjes in dunne plakjes. Smeer een beetje citroen- ricotta op een pannenkoek, leg er een plakje gerookte zalm en wat verse spinazie op. Verdeel een paar plakjes radijs over de pannenkoek en rol hem op. Herhaal tot alle pannenkoeken gevuld zijn.

 

Geen reactie's

Geef een reactie