HOOFDGERECHTEN

Vleesvervanger Porties: 4 personen (20- 24 stuks) 1 nacht weektijd + 20 minuten bereidingstijd     Ingrediënten 150 gram gedroogde kikkererwten 2 tenen gesneden knoflook ½ gesneden rode peper Sap van 1 citroen Handje verse peterselie Handje verse koriander 3 theelepels komijnpoeder Scheutje olijfolie Peper 1- 2 eetlepels volkorenmeel   Instructies Zet de avond van tevoren de kikkererwten in de week...

Vleesvervanger Porties: 4 personen Ingrediënten  1 blik kikkererwten ½ paprika 1 rode ui 1 teen knoflook 60 gram boerenkool of spinazie 2 eieren Peper 1 eetlepel ras el hanout 50 gram havermout Olijfolie   Instructies Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Dep ze goed droog met een theedoek. Maal de kikkererwten, niet al te fijn, in een...

Hoofdgerecht Porties: 4 personen Ingrediënten 4 kipfilets 4 tomaten 1 komkommer 1 grote zak sla 1 ui 4 hard gekookte eieren 1 eetlepel sweet chili saus Wokolie Kipkruiden met paprika en coriander 100 gram ongezouten cashewnootjes   Instructies  Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard. Snijd de kipfilet in stukjes en doe er de kipkruiden op. Bak de...

Hoofdgerecht Porties: 4 personen Ingrediënten 600 gram sperziebonen 125 gram taugé 400 gram kipfilets in blokjes 2 eetlepels kerrie Zilvervliesrijst voor 4 personen   Instructies  Kook de sperziebonen 10 minuten beetgaar. Kook vervolgens de rijst volgens de verpakking gaar. Bak ondertussen de kipfilet in een koekenpan. Wanneer de kipfilet gaar is, voegt u de bonen toe...

Porties: 4 personen Ingrediënten 100 gram jonge bladsla 3 trostomaten 100 gram minibolletjes mozzarella 50 gram Parmaham 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel citroensap 1 teentje knoflook Peper   Instructies  Verdeel de sla over 4 borden. Maak de tomaten schoon en snijd deze in kleine blokjes. Halveer de mozzarella en verdeel deze samen met de tomaten over de...

Porties: 4 personen Ingrediënten 0,5 courgette 1 ui 1 rode paprika 120 gram wortelen 100 gram prei 100 gram paddenstoelen 1 liter water 1 theelepel Italiaanse kruidenmix 1 blokje kruidenbouillon Peper   Instructies  Breng het water aan de kook. Snijd vervolgens alle groente lekker grof. Voeg de groente, de kruidenmix en de bouillonblokjes toe in het water. 15-20 minuten beetgaar...

Hoofdgerecht Porties: 4 personen Ingrediënten 400 gram varkensfricandeau 1 eetlepel bruine suiker 2 eetlepels appelstroop 1 eetlepel ketjap 2 fijn gesneden uien 2 theelepels knoflook 1 theelepel sambal 0,5 theelepel gemberpoeder 1 blikje tomatenpuree   Instructies Snijd het vlees in reepjes. Laat het vlees goed doorbakken en gaar laten worden. Doe de rest van de ingrediënten in een schaal en...

Hoofdgerecht Porties: 4 personen Ingrediënten 250 g glas noedels / rijstnoedels 300 g grof geraspte wortel 300 g grof geraspte courgette 1 komkommer (zaadjes verwijderd, in dunne reepjes gesneden) paar takjes koriander 1 limoen 3 el sesamolie peper   Instructies  Kook de glas noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af met koud water. Meng...

Hoofdgerecht Porties: 2 personen Ingrediënten 120 gram mie 1 (rode) ui 250 gram broccoli 100 gram peultjes 75 gram taugé 150 gram runderreepjes 1 eetlepel olijfolie 1 zakje zwarte bonensaus   Instructies  Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de groente schoon. Snipper de ui in snippers, de broccoli in roosjes en halveer de...

Hoofdgerecht Porties: 2 personen Ingrediënten 60 gram noedels, onbereid 2 zalmmoten 4 spiesen ½ paprika ~ 1/3 courgette 2 sjalotjes 400 gram wokgroente   Instructies  Snijd iedere zalmmoot in 6 stukken. Schil de sjalotten en halveer ze. Maak de paprika schoon en snijd deze in stukken. Was de courgette en snijd in schijven. Steek de zalmstukjes met...

Hoofdgerecht Porties: 4 personen Ingrediënten 600 gram tomaten 2 grote aardappelen 2 gele paprika’s 1 courgette 250 gram gerookte kip 1 ui 1 rode puntpaprika bosje bosuitjes 1 prei 2-3 eetlepels olie 1 liter groentebouillon (2 bouillonblokjes) ½ liter kipbouillon (1 bouillonblokje) Peper verse kruiden naar smaak OF flinke theelepel Provençaalse of Italiaanse kruiden takjes peterselie   Instructies  Snijd de tomaten, aardappelen, gele paprika’s,...

Porties: 2 personen Ingrediënten 300 gram boerenkool 250 gram cannellinibonen 390 gram tomatenblokjes met knoflook 1 rode ui 100 ml magere melk 2 eetlepels Dijon mosterd 70 gram tomatenpuree Cayennepeper 1 eetlepel olijfolie zout naar smaak   Instructies  Maak de saus met de volgende ingrediënten: melk, Dijon mosterd, tomatenpuree en cayennepeper. Voeg eventueel nog zout naar smaak...

Hoofdgerecht Porties: 4 personen Ingrediënten Voor de spinaziepannenkoeken: 2 volle handen gewassen spinazie 500 ml lactosevrije of plantaardige melk 250 ml water 3 eieren snufje zout 1 el psylliumzaad 150 g boekweitmeel 100 g rijstmeel optioneel: handje verse basilicum, bieslook of peterselie olie om in te bakken   Voor de vulling: 4 el ricotta 2 el olijfolie rasp en sap van 1/2...

Hoofdgerecht Porties: 4 personen Deze visburgers zijn heerlijk met gebakken aardappelen of cassave en een lekkere groene salade of wat FODMAP arme gekookte groenten. Ingrediënten 500 g witte visfilet 2 el bieslook, fijngehakt 2 el kerriepoeder 3 el citroensap zout en peper 3 el olijfolie   Instructies Maal de visfilet in de keukenmachine samen met...

Hoofdgerecht Porties: 4 personen Ingrediënten 400gram tofu 400gram kalkoenfilet in reepjes gesneden 200gram shiitake paddenstoelen in reepjes gesneden 200gram lente-uitjes in ringen gesneden 120gram lijnzaad 2eetlepel gember in stukjes gehakt 6eetlepels olijfolie 6eetlepels rijstazijn 6eetlepels sojasaus zwarte peper   Instructies  Bak de tofu in olijfolie in een pan. Snijd vervolgens de tofu in blokjes. Bak de kalkoenfilet in de...