Het DIETISTENPRAKTIJK team

Marijn van Meel, diëtist & leefstijlcoach

Voeding fascineert mij al heel lang. De mogelijkheden die voeding kan bieden bij gezondheid, ziekte en sport zijn oneindig. Behalve voor voeding heb ik ook een passie voor sport en bewegen. Ik ben van mening dat deze twee componenten een voorwaarde zijn voor een gezonde leefstijl.

Ik vind het een uitdaging om mensen met overgewicht, en eetproblemen, en cliënten met diabetes en emotie-eters te begeleiden. Zij hebben vaak het gevoel op voedingsgebied levenslang te hebben. De uitdaging is dat ze uiteindelijk ervaren dat ze lekker kunnen eten met slechts een beperkt aantal aandachtspunten. Ik leg de nadruk op wat er allemaal ‘kan’, en wil termen als ‘dieet’, ‘moeten’ en ‘zondigen’ het liefst zo snel mogelijk uit ieders woordenboek schrappen. Daarom focus ik niet alleen op de voeding, maar ook op denken en gedrag. Om een goede coach op dit gebied te kunnen zijn, heb ik specialisaties (post-HBO-opleidingen) gevolgd op het terrein van cognitieve gedragsverandering (ACT), o.a. motivational interviewing, emotie-eten, overgewicht en obesitas en diabetes mellitus type II.

Carin de Vries, diëtist & leefstijlcoach

“Voeding, we hebben er allemaal, elke dag mee te maken. We hebben het nodig om in leven te blijven. Maar welke keuzes zijn dan gezond? Hoe maak je keuzes en hoe weerstaan we verleidingen? Dit is voor iedereen verschillend en dat maakt het voor mij zo ontzettend uitdagend en plezierig om als diëtist te werken. Om u te helpen met alle vragen en problemen rondom leefstijl, voeding en gezondheid.

In 2013 ben ik afgestudeerd als diëtist en ik ben gespecialiseerd voor de behandeling van maag/darmklachten met onder andere het FODMAP dieet. Daarnaast heb ik de opleiding Acceptance Commitment Therapie (ACT) gevolgd. Dit geeft mij de mogelijkheid om te begeleiden bij gedragsverandering en psychische problematiek in combinatie met voeding. Denk hierbij aan overgewicht, emotie-eten en andere eetproblematiek.

Voeding staat niet op zichzelf als we het hebben over een gezonde leefstijl. Beweging en psyche zijn hier nauw aan verbonden. Door deze componenten te verbinden en samen in gesprek te gaan kunnen we tot een langdurige, gezonde verandering komen.”

Carin de Vries
2

Félini van Heijster, diëtist & leefstijlcoach

Hoe ziet uw leefstijl eruit? Iedereen richt zijn leven op zijn eigen manier in en zo is dit ook met voeding. Tegenwoordig heeft men een drukke leefstijl en soms is het lastig om naast al die afspraken even voor jezelf te kiezen. Vooral nu voeding steeds meer in de belangstelling komt te staan, worden we steeds vaker met onze neus op de feiten gedrukt. Het interesseert me hoe iemand zijn leven indeelt en hoe zijn/haar voedingspatroon daarbij aansluit.

Dit is een terugkerend onderwerp in mijn eigen leven. Ik kom uit een grote familie met diverse culturen. Eten vormde een van de belangrijkste onderdelen van ons samenzijn. Aan gezelligheid geen gebrek, maar het is dan ook de kunst om de gezondste keuze te maken. Dit zorgde ervoor dat ik tijdens mijn jongere jaren te zwaar was. Toen ik mijn baan in de professionele keuken inruilde voor de opleiding Voeding & Diëtetiek heb ik de juiste balans kunnen vinden in mijn dagelijks leven. Als kok zijnde leerde over diverse producten, het bereiden van voeding en welke heerlijke smaken combinaties het beste werken. Kleine aanpassingen maken immers een groot verschil!

Ik vind het fijn om andere mensen te kunnen helpen en samen een passend advies op te stellen. Door samen een advies op te stellen is de kans van slagen ook veel groter.

Ingrid van Bommel, diëtist & leefstijlcoach

Door nieuwe dingen te ontdekken en plezier te beleven aan voeding wordt het gemakkelijker om een gezonde(re) levensstijl vol te houden. Voeding is een essentieel onderdeel van een gezonde leefstijl, maar het is meer dan dat. Een verandering aanbrengen in de voeding heeft in veel gevallen gevolgen voor de leefwijze. Om die reden is je persoonlijke leefstijl altijd het uitgangspunt van mijn behandeling.
De boodschap die ik als diëtist  probeer uit te dragen is dat gezond en lekker eten heel goed samengaan. Of het gaat om overgewicht, ondergewicht, begeleiding bij diabetes, hoog cholesterol, hoge bloeddruk of COPD.

Ik ben altijd op zoek naar een advies wat bij jouw wensen en omgeving past, en de praktische uitvoering daarvan in het dagelijks leven. Ik vind het dan ook heel belangrijk dat jouw eigen invulling centraal staat, zodat veranderingen, groot en klein, op lange termijn vol te houden zijn.  Persoonlijke aandacht en vertrouwen zijn twee belangrijke kernwoorden in mijn behandeling. Verder ben ik praktisch ingesteld,  en deel ik graag tips en recepten  zodat je op een leuke en gemakkelijke manier je doel kunt behalen.
_92A6599