Het DIETISTENPRAKTIJK team

Marijn van Meel, diëtiste

Voeding fascineert mij al heel lang. De mogelijkheden die voeding kan bieden bij gezondheid, ziekte en sport zijn oneindig. Behalve voor voeding heb ik ook een passie voor sport en bewegen. Ik ben van mening dat deze twee componenten een voorwaarde zijn voor een gezonde leefstijl.

 

Ik vind het een uitdaging om mensen met overgewicht, en eetproblemen, en cliënten met diabetes en emotie-eters te begeleiden. Zij hebben vaak het gevoel op voedingsgebied levenslang te hebben. De uitdaging is dat ze uiteindelijk ervaren dat ze lekker kunnen eten met slechts een beperkt aantal aandachtspunten. Ik leg de nadruk op wat er allemaal ‘kan’, en wil termen als ‘dieet’, ‘moeten’ en ‘zondigen’ het liefst zo snel mogelijk uit ieders woordenboek schrappen. Daarom focus ik niet alleen op de voeding, maar ook op denken en gedrag. Om een goede coach op dit gebied te kunnen zijn, heb ik specialisaties (post-HBO-opleidingen) gevolgd op het terrein van cognitieve gedragsverandering (ACT), o.a. motivational interviewing, emotie-eten, overgewicht en obesitas en diabetes mellitus type II.

Carin de Vries, diëtiste

“Voeding, we hebben er allemaal, elke dag mee te maken. We hebben het nodig om in leven te blijven. Maar welke keuzes zijn dan gezond? Hoe maak je keuzes en hoe weerstaan we verleidingen? Dit is voor iedereen verschillend en dat maakt het voor mij zo ontzettend uitdagend en plezierig om als diëtist te werken. Om u te helpen met alle vragen en problemen rondom leefstijl, voeding en gezondheid.

 

In 2013 ben ik afgestudeerd als diëtist en ik ben gespecialiseerd voor de behandeling van maag/darmklachten met onder andere het FODMAP dieet. Daarnaast heb ik de opleiding Acceptance Commitment Therapie (ACT) gevolgd. Dit geeft mij de mogelijkheid om te begeleiden bij gedragsverandering en psychische problematiek in combinatie met voeding. Denk hierbij aan overgewicht, emotie-eten en andere eetproblematiek.

 

Voeding staat niet op zichzelf als we het hebben over een gezonde leefstijl. Beweging en psyche zijn hier nauw aan verbonden. Door deze componenten te verbinden en samen in gesprek te gaan kunnen we tot een langdurige, gezonde verandering komen.”

_92A6563
_92A1970

Inge Reitsma, diëtiste

Voeding inspireert mij al erg lang. Ik kook graag op een gezonde en pure manier en vind het leuk om nieuwe recepten uit te proberen. Mijn mening is dan ook dat gezond eten vooral lekker moet zijn. Je kunt er veel mee variëren en het kan je helpen om je fitter en gezonder te voelen. Daarom heb ik besloten om na de opleiding Commerciële Economie, de opleiding Voeding & Diëtetiek te gaan volgen. In 2013 ben ik afgestudeerd en heb ik geen spijt gehad van mijn keuze. Ik vind het een geweldig beroep en ervaar veel plezier als ik zie dat ik mensen kan helpen met mijn adviezen.

 

Ik zie vooral veel mensen met overgewicht, obesitas en morbide obesitas. Ik vind het mooi om te zien dat zij met aanpassingen in hun levensstijl zo veel kwaliteit van leven terug kunnen krijgen. Ook bij mij komt het woord dieet niet in mijn woordenboek voor. Dit sluit aan bij de visie van De Diëtistenpraktijk.

 

Om mensen goed te kunnen begeleiden bij hun gedragsverandering, heb ik in 2017 de cursus cognitieve gedragstherapie gevolgd. Hiermee heb ik nog meer handvatten gekregen om gedragsverandering te kunnen realiseren.

 

Ik vind het fijn om andere mensen te kunnen helpen en samen een passend advies op te stellen. Door samen een advies op te stellen is de kans van slagen ook veel groter.

Ingrid van Bommel, diëtiste

Door nieuwe dingen te ontdekken en plezier te beleven aan voeding wordt het gemakkelijker om een gezonde(re) levensstijl vol te houden. Voeding is een essentieel onderdeel van een gezonde leefstijl, maar het is meer dan dat. Een verandering aanbrengen in de voeding heeft in veel gevallen gevolgen voor de leefwijze. Om die reden is je persoonlijke leefstijl altijd het uitgangspunt van mijn behandeling.
De boodschap die ik als diëtist  probeer uit te dragen is dat gezond en lekker eten heel goed samengaan. Of het gaat om overgewicht, ondergewicht, begeleiding bij diabetes, hoog cholesterol, hoge bloeddruk of COPD.

Ik ben altijd op zoek naar een advies wat bij jouw wensen en omgeving past, en de praktische uitvoering daarvan in het dagelijks leven. Ik vind het dan ook heel belangrijk dat jouw eigen invulling centraal staat, zodat veranderingen, groot en klein, op lange termijn vol te houden zijn.  Persoonlijke aandacht en vertrouwen zijn twee belangrijke kernwoorden in mijn behandeling. Verder ben ik praktisch ingesteld,  en deel ik graag tips en recepten  zodat je op een leuke en gemakkelijke manier je doel kunt behalen.
_92A6599