Paprika gevuld met bulgur en walnoten

Porties: 4 personen

15 minuten bereidingstijd+ 20 minuten oventijd

gevulde-paprika-rood

Ingrediënten

  • 200 gram bulgur
  • 4 rode paprika’s
  • 1 courgette
  • 250 gram cherrytomaten
  • 4 eetlepels hummus
  • 200 ml magere yoghurt
  • 50 gram walnoten
  • 5 takjes tijm

 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
  • Snijd de courgette in stukjes en de cherrytomaten in vieren. Bak de courgette en tomaten samen kort in een pan met olijfolie. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg toe.
  • Meng vervolgens de courgette en tomaten door de bulgur.
  • Vul de paprika’s met het bulgur mengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ze ongeveer 20 minuten in de oven.
  • Meng ondertussen de hummus met de yoghurt.
  • Rooster de walnoten in een pan zonder olie. Haal de noten uit de pan, laat afkoelen en hak grof. Bestrooi de paprika’s ermee en serveer met de hummusyoghurt.
Geen reactie's

Geef een reactie