Vegetarische couscous falafel- schotel

Hoofdgerecht

Porties: 4 personen

 couscous falafel

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 400 gram kikkererwten uit blik
  • 1 rode ui
  • 250 gram volkoren couscous
  • 500 gram zelfgemaakte falafelballetjes, zie recept falafel onder het kopje ‘hoofdgerechten’, of kies voor kant en klare falafelballetjes uit de supermarkt
  • 15 gram koriander
  • Olijfolie

 

Instructies

  • Kies je ervoor om de falafelballetjes zelf te maken, zie recept falafel onder het kopje ‘hoofdgerechten’. De falafel heeft wel een nacht weektijd nodig. Of kies anders voor kant- en klare falafelballetjes uit de supermarkt.
  • Bereid de couscous volgens de verpakking.
  • Snij de paprika, aubergine, courgette en ui in blokjes.
  • Bak de groente en de kikkererwten met een klein beetje olijfolie in een pan.
  • Verhit ondertussen een klein beetje olijfolie in een andere pan en bak de falafel in ongeveer 6 minuten goudbruin.
  • Hak de koriander fijn.
  • Schep de couscous door de groente.
  • Verdeel de couscous en falafel over de borden. Garneer met de koriander.

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie