Vegetarische pasta met tomatensaus

Hoofdgerecht

Porties: 4 personen

20 minuten bereidingstijd  

vega pasta met doperwten

 

Ingrediënten

  • 300 gram volkorenpasta
  • 10 tomaten
  • 12 zongedroogde tomaten (+ 1 eetlepel olie hiervan)
  • 2 teentjes fijngesneden knoflook
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden (zie recept ‘Italiaanse kruiden’ onder het kopje ‘dressings’)
  • 2 blikjes tomatenpuree (totaal 140 gram)
  • Olijfolie
  • 2 paprika’s in blokjes
  • 2 blikje linzen (uitlekgewicht 260 gram)
  • 300 gram (diepvries)doperwten
  • 4 eetlepels geraspte jong belegen kaas
  • Basilicum ter garnering

 

Instructies

  • Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Pureer de tomaten met de zongedroogde tomaten en olijfolie, knoflook, Italiaanse kruiden en tomatenpuree tot een gladde saus.
  • Verhit olijfolie in een pan, bak de paprika kort en voeg de tomatensaus toe.
  • Voeg vervolgens de linzen en doperwten toe en verwarm deze.
  • Roer vervolgens de pasta door de saus en serveer met kaas en wat verse basilicum.

 

Bron: Eet als een expert, I’m a foodie (2016)

Geen reactie's

Geef een reactie